Laatst bezocht:14-09-2021Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Ameland    Friesland   Nederland
English   Deutsch   France  
 

Naaktstrand Ameland Oost
Foto's

De parkeerplaats bij strandopgang Badstrand Buren. Per fiets kan beter de volgende, meer oostelijke, strandafslag worden gekozen.Strandhotel Buren aan Zee.Strandopgang Badstrand Buren, hier is ook de dichtstbijzijnde reddingspost.
Bekijk hier het infobord. (zonder info over naaktrecreatie)Strandpaviljoen 't Strandhuys bij strandopgang Badstrand Buren.Strandopgang Buurder Blinkert. Hoewel het gebied rechts (oostkant) op enige afstand zeer geschikt is voor naaktrecreatie begint het officiŽle naaktstrand pas bij paal 18.Strandopgang Buurder Blinkert, naar rechts voor het naaktstrand gedeelte.Het begin van het naaktstrand gedeelte, hier nog veel textiel en vrijwel geen bloot. De naaktrecreatie concentreert zich rond paal 19, bij een kleine strandopgang.Het strand is in oostelijke richting zeer geschikt voor naaktrecreatie.Excursie met tractor en wagen naar het meest oostelijke gedeelte van het eiland,
de Hon.Alternatief: Via het Meindertspad naar het strand. Dit pad komt uit bij paal 19 op het officiŽle naaktstrand (paal 18-20).Het Meindertspad (looproute naar het naaktstrand circa 500 meter).Bijna op het naaktstrand.

Alternatief: Iets verder naar het oosten, via het Spijkerpad (loopafstand circa 600 meter)  naar het naaktstrand. (bij paal 20,6 het strand op.)Het pad door het prachtige natuurgebied.Het strand is ook via de laatste strandopgang (bij het Oerd), ter hoogte van paal 21,6 te bereiken.Het strand ter hoogte van paal 23. In de verte het einde van de stuifdijk, hier begint de Hon;  een een uitgestrekt gebied dat bestaat uit een strandvlakte met jonge duinen en aan de wadzijde een grote kwelder.Het baken op de Hon.Excursie op de Hon.
 


De Hon, met uitzicht op Schiermonnikoog.
 

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend