Laatst bezocht: 14-06-2012Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Flevoland   Nederland   English   Deutsch   France


Naaktstrandje Larserbos


officieel naaktstrand oppervlakte 0,9 hectare parkeren bij de ingang van het bos op 1200 meter
bushalte op 45 min zandstrand, mar vrijwel volledig begroeid door nalatig onderhoud Let op, geen officiŽle zwemplaats aanwezig.
aflopende bodem zwemwater honden aangelijnd toegestaan  


13-01-2018: Leefbaar Lelystad: naaktrecreatie terug in Larserbos

Algemeen
Let op, sinds  2011 is de beheerder (Flevo-landschap) van mening dat naaktrecreatie in strijd is met de huisregels. Lees verder...
Ten zuidoosten van Lelystad, vlak bij het vliegveld, ligt het 350 hectare grote Larserbos.
In het vrij rustige bos, met twee bungalowparken, zijn vele wandel- en fietsmogelijkheden.
Langs de westzijde van het bos loopt de Larservaart, met ter plaatse van het bos een brede vrij ondiepe maar bevaarbare kom. De diverse bosmeertjes in het gebied, staan in directe verbinding met de Larservaart, maar zijn niet bevaarbaar. Aan deze bosmeertjes ligt een aantal strandjes, waarvan op het laatste, meest noordelijke strandje al sinds 1985 naaktrecreatie wordt gedoogd.

Sinds de MKZ-crisis in 2001 is het parkeerterrein vlakbij het strandje afgesloten, maar er kon nog wel in het bos worden geparkeerd. Dit jaar (2012) is een nieuw parkeerterrein bij de ingang van het Larserbos aangelegd. Het bos is afgesloten door een hek voor het autoverkeer. Bezoekers met de auto moeten nu ongeveer 300 meter extra lopen (totaal 1200 meter).

Het gebied waar naaktrecreatie plaatsvindt, heeft een natuurfunctie en is dan ook niet ingericht voor strandrecreatie. Er staan geen borden die het gebied markeren.
Het strandje, een open plek in het bos, dreigt door weinig onderhoud steeds verder dicht te groeien. Zo is het bosmeertje vanaf het naaktstrandje nauwelijks meer zichtbaar.

Het zandstrand, dat vroeger jaarlijks werd omgeploegd, is nu bijna volledig overgroeid met wild gras. Op het naaktstrandje en ook in de directe omgeving, zijn geen voorzieningen aanwezig. Door ligging dichtbij Lelystad Airport, zijn vrijwel continu vliegtuigen te horen.

Er is geen officiŽle zwemplaats aanwezig, zodat de waterkwaliteit hier niet wordt gecontroleerd. Het zwemwater is alleen op ťťn plaats bereikbaar via een smalle opening in het riet. Het zwemwater, met een langzaam aflopende bodem, is maximaal 1,50 meter diep en heeft een modderige ondergrond. Ook bevinden zich veel plantenresten in het water.

Nieuws
  14-11-2017 Vriendentuin gecombineerd met naaktstrand roept felle reacties op
  07-07-2011 Flevolandschap treedt op tegen naaktrecreanten

Weer


Handige links
Naturismegids.nl: Larserbos
Aviodrome
Bungalowpark "Muiderberg"
Natuurpark Lelystad

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend