Laatst bezocht: 23-0-2016-----------Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Flevoland   Nederland


Naaktstrandje Almeerderstrand


Naaktstrand lengte circa 800 meter parkeren op 580 meter
fietsen meenemen op het strandje matig toegankelijk voor mindervaliden zandstrand
waterkwaliteit langzaam aflopende bodem zwemwater drijflijn waterdiepte 0,50 meter
toilet op 20 meter honden niet toegestaan container bij de strandopgangNieuws
Ga naar direct naar de regulier tekst

I.v.m. met de heropening van het vernieuwde Zilverstrand is deze locatie komen te vervallen.

18-04-2018: Vanaf 1 mei 2018 gaat het vernieuwde Zilverstrand weer open. Deze locatie komt dan te vervallen.

03-06-2017:
Contouren van het vernieuwd Zilverstrand zijn zichtbaar op  onderstaande luchtfoto.


foto: rijkswaterstaat.nl

11-05-2017
: Straks weer naaktrecreatie op Zilverstrand

Dit jaar zijn de naturisten nog aangewezen op op het Almeerderstrand.
Volgend jaar komt het vernieuwde Zilverstrand weer beschikbaar voor naaktrecreatie.

Lees ook: Zilverstrand Almere in 2018 weer open voor naaktrecreanten!


03-04-2016: Ook in 2016 weer naaktrecreatie op het Almeerderstrand.

14-07-2015: De gemeente Almere heeft per direct een locatie op het Almeerderstrand aangewezen voor naaktrecreatie. Bekijk hier het bericht op de site van de gemeente of hier het persbericht van de NFN.

Het gebied komt gedeeltelijk overeen met het gebied waar vorig jaar ook werd naakt gecreëerd, maar is wat groter naar het oosten toe. Bij het bosje rechts van het toiletgebouw (bovenstaande foto) begint het naaktstrand.

Eind 2013 werd iedereen onaangenaam verrast door de plotselinge sluiting van het Zilverstrand. Door de verbreding van de A6 is het Zilverstrand tot medio 2017 gesloten en het is maar de vraag of de gemeente Almere de afspraak nakomt dat ook op het vernieuwde Zilverstrand weer ruimte komt voor naaktrecreatie. Het lijkt erop dat het toekomstige Zilverstrand een evenementenlocatie wordt, waardoor het naaktstrand tijdens evenementen niet gebruikt kan worden.

Op de door Rijkswaterstaat geplaatste borden worden de strandbezoekers doorverwezen naar het aan de andere zijde van de A6 gelegen Almeerderstrand. Op dit strand is geen door de gemeente aangewezen naaktstrand aanwezig.

De vaste bezoekers van het naaktstrand hebben samen met de NFN de gemeente gevraagd een tijdelijk naaktstrand aan te wijzen, dat voorziet in de stedelijke behoefte. Omdat de ambtelijke molens erg langzaam draaien, geeft deze site op deze pagina informatie over het zuidelijke deel van het Almeerderstrand, waar in 2014 al op beperkte schaal naaktrecreatie plaatsvond.

In 2014 is het niet gelukt om een tijdelijk naaktstrand aan te wijzen en het is maar zeer de vraag of er Überhaupt wel een officieel tijdelijk naaktstrand komt. In mei 2015 werd namelijk bekend dat er (voorlopig) geen officieel tijdelijk naaktstrand komt, als vervanging van het gesloten Zilverstrand. Volgens de gemeentelijke inventarisatie beschikt Almere (slechts) over twee geschikte locaties voor naaktrecreatie, namelijk het Schateiland Zuid en het Almeerderstrand aan de zuidzijde. De locatie bij het Schateiland is door de hoge kosten afgevallen (toiletvoorziening en officiële zwemwaterlocatie) en op de andere locatie wil Staatsbosbeheer geen naaktrecreatie toestaan, omdat er dan "een te hoge recreatieve druk op die plek ontstaat".

De gemeente Almere zal niet actief handhaven tegen naaktrecreanten op het Almeerderstrand, maar alleen optreden naar aanleiding van klachten. Of dit leidt tot het uitdelen van boetes, of dat er alleen gewaarschuwd wordt is onduidelijk. Een boete zou erg vreemd zijn nu het college van B&W het Almeerderstrand aan de zuidzijde geschikt vindt voor naaktrecreatie. Alleen op locaties die evident ongeschikt zijn kan handhavend worden opgetreden.

Algemeen
Op 14-07-2015 heeft de gemeente Almere een tijdelijk naaktstrand aangewezen op het zuidelijk deel van het Almeerderstrand, als vervanging van het gesloten Zilverstrand. In 2014 werd ook al door naturisten op dit deel van het Almeerderstrand naakt gerecreëerd. Het nu aangewezen gebied bevindt zich westelijk van het toiletgebouw en loopt door tot aan de Hollandse Brug. De doorsteek naar het Zilverstrand is aan de westzijde afgesloten door een hek. Hierachter is het verboden toegang. Kijk op de route pagina voor de bereikbaarheid van het naaktstrandje.

Het naaktstrandje bestaat uit voornamelijk zandstrand met plaatselijk met gras begroeide gedeelten. Het eerste deel van het naaktstrand (bij het toiletgebouw) is redelijk vlak, verderop heeft het naaktstrandje een vrij steil talud, dat afloopt naar het water

Enkele bomen zorgen voor voldoende schaduwrijke plekken. Op dit gedeelte zijn geen voorzieningen aanwezig. Op het aangrenzende gedeelte van het hondenstrand staat een toiletgebouw met ook douches. Op het textielstrand staan o.a. een kiosk en het paviljoen Poortdok. Het naaktstrandje ligt dicht tegen de drukke spoorlijn aan, die wordt afgeschermd door een bomenrij. De trein geeft enige geluidsoverlast.

Het zwemwater, varieert van 0,3 tot 2,0 meter diepte. Een gedeelte is afgezet met een drijflijn, het water is hier maximaal 0,50 meter diep. Buiten deze drijflijn blijft het water lang ondiep. Er bevinden zich veel waterplaten in het water.

Het naaktstrandje heeft een eigen officiële zwemwaterlocatie: Almeerderstrand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
  Recente controle: in ordeWeer
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend