Kraaijenbergse Plassen
Laatst bezocht: 02-09-2020Algemeen   Route   Foto's    Gastenboek   Noord-Brabant   Nederland   English   Deutsch   France


Naaktstrandje Kraaijenbergse Plassen


officieel naaktstrand met borden aangegeven oppervlakte 0,8 hectare
parkeren op 650 meter bushalte op 35 min fietsen meenemen tot op het strandje
waterkwaliteit aflopende bodem zwemwater mobiel toilet
honden aangelijnd toegestaan afvalbakken  


Algemeen
Aan de noordwest zijde van Cuijk ligt het 475 hectare grote Kraaijenbergse Plassengebied. De plassen zijn ontstaan door zandwinning die van 1968 tot 2014 plaatsvond. Het plassengebied bestaat uit 9 verschillende plassen elk met een andere functie. Bij plas 4, aan de noordzijde van het plassengebied, is sinds juli 2005 een gedeelte aangewezen voor naaktrecreatie. Het gebied is met borden aangegeven. Op de website Kraaijenbergseplassen.nl staat veel informatie over dit mooie gebied.
Voor de bereikbaarheid van het naaktstrandje kijk op de route pagina van deze site.

In de in 2010 (definitieve versie) verschenen notitie Plassengebied Cuijk staan de toekomstige ontwikkelingen van het gebied aangegeven. Ook wordt hierin een kleine passage gewijd aan het naaktstrandje:

"Aan de westkant van plas 4 is voorlopig een gebied ingericht voor de naaktrecreatie. Dit naaktstrand is enigszins afgeschermd van het gebied waar extensieve recreatie is toegestaan. Deze inrichting is tot stand gekomen om tegemoet te komen aan de wens van een aantal inwoners om deze vorm van recreatie mogelijk te maken."

De doorgangen naar het achterliggende gebied zijn komen te vervallen, waardoor het naaktstrandje slechts van één zijde toegankelijk is. Bij de ingang staan de regels van het terrein vermeld. Het naaktstrandje heeft alleen een ligweide, deze wordt tegenwoordig keurig gemaaid en geen zandstrand. Het gebied is niet speciaal ingericht voor strandrecreatie. Op het strandje staat een mobiel toilet. Op het naaktstrandje zijn verder geen voorzieningen aanwezig.

Het zwemwater is op twee plekken bereikbaar. Het heeft geen afgebakend zwemgedeelte en wordt snel diep. Waterschoenen zijn aanbevolen in verband met de kiezelstenen.

De dichtstbijzijnde officiële zwemwaterlocatie is Kraaijenbergse Plas 3 op 1800 meter afstand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
  Het zwemseizoen is momenteel gesloten, vanaf 1 mei wordt de zwemwaterkwaliteit weer gecontroleerd.WeerNieuws
24-03-2017 Naaktlopen verboden bij homo-ontmoetingsplaats Kraaijenbergse ...


Handige Links
Kraaijenbergseplassen.nl
Facebook pagina: KraaijenbergsePlassen
Notitie Plassengebied Cuijk
Maasinbeeld.nl: Kraaijenbergse Plassen
Camping "'t Loo"

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend