DelenNederland

De blote Nieuwjaarsduik 2018.


Noord-Holland
 

Zandvoort [13:00]

Helaas is de NFN na twee edities gestopt met de blote Nieuwjaarsduik in Zandvoort.
Bekijk hier de foto's van de eerste NFN-Nieuwjaarsduik in Zandvoort

Toch gaat ook in 2018 de Blote Nieuwjaarsduik, gewoon door zij het wat bescheidener.

Op de Facebook pagina hadden zich ongeveer 100 deelnemers aangemeld, maar uiteindelijk vilt het wat tegen met 30 duikers. Volgend jaar wordt er misschien weer iets in samenwerking van de NFN georganiseerd.
 
Oostzaan Twiske [14:00]


Melding in gastenboek:

Het seizoen is nu toch echt afgelopen. Ik zwem nog wel elke dag, het koude water deert mij niet, ik drink hete thee na afloop en ik ben weer warm. Overigens is het verblijf in ons mooie naturistengebied ook in de winter, met kleren aan, weldadig. De stilte, natuur en overwinterende vogels geven de "mind" een "kick". Ik wordt daar in ieder geval,(samen met mijn blote zwemsessie) erg vrolijk van!

Op 1 januari is er om 14.00 uur weer onze traditionele nieuwjaarsduik met heerlijke warme ecologische chocolademelk na afloop. Alles gratis want commercie daar doen wij niet aan. Kom gerust en neem vriend(inn)en mee! 

01-01-2018  Blote billenduik Twiske warm en druk!Filmpje Duik 2017Kijk hier voor meer foto's van 2017 en voorgaande jaren
 

Friesland
Groene Ster Leeuwarden [14:00] duik om circa 14:30
 

In 2018 trok de duik 6 duikers.


Kijk hier voor meer foto's

 


Overijssel
 

Zwolle 2 jan.  [13:00]

Het nieuwe jaar komt er weer aan. Om het nieuwe jaar in te luiden organiseren wij 2 januari om 13:00 uur een officiële Swollse nieuwjaarsduik! (Max. 50 deelnemers), geen extra kosten, je betaalt alleen de dagentreeprijs.


Flevoland

Almere [14:00]  Op het nieuwe Zilverstrand.

Zoals traditie is bij NSV De Waterlelie: de naakte nieuwjaarsduik. Op 1 januari om 14.00 uur springen we – de voorzitter voorop – weer naakt in het water bij ons nieuwe naturistenstrandje, het vroegere Zilverstrand Almere. Na afloop is er warme drank.


De blote Nieuwjaarsduik trok vorig jaar 7 bezoekers.


foto: NSV De Waterlelie.

Voor meer informatie bezoek website


Flevonatuur zaterdag 6 januari [15:00u] 

Eerst een warming-up bij het zwembad en daarna duiken alle sportievelingen tegelijkertijd in het water van de vijver voor de traditionele Nieuwjaarsduik. Koud geworden?? Voor de deelnemers aan de duik is er in het binnenbad een heerlijke kop erwtensoep, chocomelk of glühwein. Wij rekenen uiteraard op een grote opkomst!!! En na afloop heerlijk opwarmen in de sauna


Noord-Brabant

Middelbeers [12:30]   (Nunat leden, introducés en NFN-leden)


Galderse Meren (Breda) [14:00]
(melding in gastenboek)

De Galderse Meren is geëindigd als tweede in de poll van Zoover "leukste Nieuwjaarsduik van Nederland" Bekijk hier de uitslag.

De 15e nieuwjaarsduik 2018 was wederom een zeer groot succes onder redelijke weersomstandigheden gingen 71 mannen en vrouwen onder applaus het water in.

En dat het een jaarlijks succes is blijkt uit de positieve reacties. Het is gezellig, sociaal, spontaan.  Er gaan steeds meer vrouwen het water in, goed georganiseerd en ook nadien lekker bakje koffie enz. bijna iedereen geeft nu al aan dat ze in 2019 wederom van de partij zijn.

En nu maar hopen dat het voorjaar erg snel gaat komen zodat we weer vele uren, dagen op het strand kunnen vertoeven.

Tekst en foto's ingezonden door Kees & TheaKijk hier voor meer foto's van de duik van 2018 en voorgaande jaren.
 
Zuid-Holland

Naaktstrand van Hoek van Holland  [12:00u-13:00]
Natukreek  7 januari  [13:00]


foto's van de duik 2016

Voor meer foto's kijk hier.


Zeeland

Vrouwenpolder [14:00]De vereniging organiseert voor het zestiende jaar op rij een blote nieuwjaarsduik op het naaktstrand van Oranjezon (Vrouwenpolder). Camping Oranjezon sponsort deze activiteit. Deelname is open (men hoeft geen lid te zijn) en is op eigen risico.

Uiteraard nemen er leden van de naturisten zwemvereniging Delta Natuur deel aan deze duik, maar iedereen die wel eens bloot de koude zee in wil is van harte welkom om mee te doen. Het is een speciaal moment om onder heel aparte omstandigheden kennis te maken met naaktrecreatie. Elk jaar wordt het aantal naakte nieuwjaarsduikers groter en daarmee de duik ook steeds leuker. De zachte glooiing van dit strand maakt het bijzonder geschikt voor kinderen en jeugd om mee te doen.

We verzamelen in strandpaviljoen ‘Aloha Beach’, waar ook gelegenheid is uit te kleden. Zoals bij alle nieuwjaarsduiken rennen we de zee in, en naar gelang je het kan uithouden ren je er ook onmiddellijk weer uit, of geniet je nog even van het frisse zilte vocht.

De reddingsbrigade Domburg, afd. Kamperland zal over de veiligheid van de naaktduikers waken. Na afloop van de duikpartij is er voor elke deelnemer een heerlijke kop erwtensoep.
Vooraf inschrijven is niet verplicht maar wordt wel op prijs gesteld. Dit kan op de website www.delta-natuur.nl

 

Zondag 1 januari 2018 vanaf 13.30uur verzamelen in strandpaviljoen ‘AlohaBeach’ op strand Oranjezon,
Koningin Emmaweg 16a, 4354 KD Vrouwenpolder (gratis parkeren)

Om 14.00 uur duiken!

 

Van de duik in 2018 maakt de omroep Zeeland bovenstaand filmpje.

Enkele sfeer foto's van vorige duiken:

01-01-0-2017 PZC: Nudisten springen poedelnaakt ijskoude zee in bij nieuwjaarsduik


 
De Nieuwjaarsduik 2013 van Delta Natuur bij VrouwenpolderDe Nieuwjaarsduik 2013 van Delta Natuur bij VrouwenpolderIn Nederland vinden op 1 januari nog veel meer (geklede) Nieuwjaarsduiken plaats.
Kijk voor een overzicht op Nieuwjaarsduik.info
 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend