Home  

Hoe is het weer op het naaktstrand?


    Handige weer links:
Waar schijnt nu de zon? Kijk op: stat24.nl
Zonuren vandaag

   Overzicht weer over Nederland:
Vandaag
Morgen
Overmorgen

 
  

De Weersverwachting van het KNMI

Opgesteld op zaterdag 16 december 2017 om 23.29 uur

Afnemende buiigheid, vanaf de avond bewolkt en regen. Maandag enkele buien

Het is wisselend bewolkt en er komen enkele buien voor waarbij er een kans is op hagel en natte sneeuw. In de loop van de nacht neemt de buiigheid landinwaarts langzaam af. De temperatuur daalt naar -2C in het binnenland en 5C aan de kust. Lokaal kan het glad zijn wegens bevriezing van natte weggedeelten of door een winterse bui. De west- tot noordwestenwind is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer aanvankelijk nog vrij krachtig.

Overdag zijn er perioden met zon en is er vooral in de ochtend nog kans op een enkele bui. In de loop van de middag raakt het van het westen uit bewolkt en in de avond gaat het regenen, in het uiterste oosten van het land kan de neerslag aanvankelijk in de vorm van natte sneeuw vallen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 3C in het oosten tot 7C aan zee. De wind draait van west naar zuidwest en is zwak tot matig. In de avond neemt de wind aan de kust toe naar krachtig.

In de nacht naar maandag valt er in het gehele land regen, aan het begin van de nacht is in het uiterste oosten nog natte sneeuw mogelijk. In de loop van de nacht trekt het neerslaggebied oostwaarts weg waarna het deels opklaart. Wel kan er dan alsnog een enkele bui voorkomen in de kustprovincies. De minimumtemperatuur wordt aan het begin van de nacht bereikt en ligt tussen 1C in het uiterste oosten en 5C aan de kust. In de loop van de nacht bereikt zachtere lucht ons land en lopen de temperaturen langzaam weer op. De zuidwestelijke wind is matig, aan zee krachtig en draait in de loop van de nacht naar het noordwesten.

Maandag overdag zijn er wolkenvelden aanwezig, maar de zon schijnt ook af en toe. Er komen tevens enkele buien voor. De maximumtemperatuur ligt rond 7C. De wind is noordwestelijk, matig tot vrij krachtig boven land en krachtig langs de kust en op het IJsselmeer. In de loop van de dag neemt de wind geleidelijk af en wordt overal matig van kracht. (Bron: KNMI)

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend